Terug

De implementatie van een goed 'Hybrid Working' beleid

Als bedrijf heb je de zorgplicht om jouw werknemers, of dat nu op kantoor is of thuis, te voorzien van de juiste (ergonomische) hulpmiddelen en werknemers goed te informeren over het werken waar dan ook. Wij ondersteunen daarom de implementatie van een goed ‘Hybride Werken’-beleid met onze kennis, fysieke werkplekoplossingen en onze bedrijfsgezondheidssoftware.
De implementatie van een goed 'Hybrid Working' beleid
Het gebruik van persoonlijke accessoires op de werkplek
Vijf typen werkplekken
Wij onderscheiden vijf typen werkplekken, die als leidraad kunnen dienen bij het samenstellen van het Hybride Werken beleid van een organisatie.
Elke werknemer gebruikt een individuele muis en toetsenbord en neemt die overal mee naartoe. Dit is de enige manier om flexibel, hygiëne en ergonomie te garanderen.

Het toetsenbord
Gemiddeld leggen je vingers op een dag 32 km af op een toetsenbord. Een goed toetsenbord is essentieel! Toch gebruiken velen van ons nog het standaard, vaak met het computer meegeleverde, fullsize toetsenbord met vast numeriek deel. Met een compact toetsenbord werk je comfortabeler, omdat het de reikafstand naar de muis verkleint (Cook C, et al., 1998). Het verlaagt de belasting van de onderarmen en de schouder.

Een goed toetsenbord:
  • Biedt een perfect type-gevoel (bedieningskracht, keytravel, toetsen)
  • Geeft de juiste tactiele feedback
  • Geeft voldoende contrast (lichte toetsen met donkere letters vergemakkelijken het lezen - ISO 9241) en draagt bij aan een hogere productiviteit (Snyder, 1990).
  • Is licht en niet te dik (voor mobiliteit en het voorkomen van gebogen pols)

De muis
De muis gebruiken we 50-65% van onze tijd achter de computer. Dit maakt de muis het meest gebruikte accessoire op onze werkplek. Bij een standaard muis draai of kantel je pols naar binnen wat kan leiden tot ongemakken en zelfs klachten.
 
Uit onderzoek blijkt dat een losse muis in gebruik bij een laptop leidt tot een duidelijke prestatieverbetering (Sommerich et al., 2002). Het vervangen van een standaard muis door een ergonomische variant verhoogt vervolgens het comfort aanzienlijk. 

Maar ook thuis, net als op kantoor, zijn een goed bureau, stoel en (extra) beeldscherm noodzakelijk. De inrichting thuis kan anders zijn dan kantoor (in verband met de beschikbare ruimte), maar voor iedere situatie, voor ieder gebruik is er een praktische oplossing.
 

Onze producten:

 

Jouw muis & toetsenbord plus:
De volledig mobiele werknemer werkt zeer flexibel. Een primaire werklocatie kan niet worden vastgesteld en het werk wordt verricht op een groot aantal verschillende werklocaties gedurende een werkdag.

Mobiele hulpmiddelen kunnen worden gebruikt wanneer het niet mogelijk of praktisch is om een vaste werkplek op een werklocatie (ook thuis) in te richten. Jouw persoonlijke muis en toetsenbord aangevuld met:
Laptopstandaards
Ergo-Q 220
Ergo-Q 220

Ergo-Q 330
Ergo-Q 330

Jouw eigen muis, toetsenbord en laptopstandaard plus:
De hybride werknemer met de hoofdwerkplek thuis moet beschikken over apparatuur die hem ergonomisch ideaal ondersteunt. Op kantoor en elders kan hij bovendien mobiel werken.

Jouw eigen muis, toetsenbord en laptopstandaard en daarnaast een kantoor aan huis met:
Facilitaire producten
Filex Galaxy Modular Single
Filex Galaxy Modular Single

Voor je bureauwerkplek
De hybride werknemer met de primaire werkplek op een vaste en individuele werkplek op kantoor werkt slechts af en toe op andere locaties. Zijn kantoorwerkplek moet eenmalig optimaal op hem kunnen worden afgestemd.

Jij beschikt over de mobiele werkapparatuur, zoals een toetsenbord en muis en daarnaast over een bureauwerkplek bestaande uit:
headphones

Hulp nodig? We zijn er voor je

Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op

thumb

Onze kennis & producten zijn key

Bekijk ons ​​brede aanbod van kennis en producten.

star

Vele klanten gingen je voor

Lees over hun ervaring met BakkerElkhuizen

Copyright © 2024 BakkerElkhuizen

Privacybeleid Algemene voorwaarden Cookie beleid

Selecteer je land en taal